Duurzaamheid

Een duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling voor gebruik voor de langere termijn.

In eerste instantie betekent dit dus dat de wensen van de gebruiker voor de lange termijn invulling krijgen, zodat geen herhuisvesting plaats hoeft de vinden. De juiste functie in zijn omgeving draagt hier ook aan bij. Een duurzaam gebouw is gezond voor de gebruikers, niet duurder in gebruik dan andere gebouwen en levert een positieve bijdrage aan het milieu. Het gebouw moet ook eenvoudig zijn in onderhoud en makkelijk aan te passen zijn.

Zoals bij alle aspecten van projectontwikkeling wordt naarmate het project vordert, de mogelijkheid tot aanpassen beperkter en de bijbehorende investering groter. Dat maakt dat je vanaf het eerste initiatief bewust moet zijn van de mogelijke maatregelen in de bouwfase, de uitvoeringsfase en het hergebruik. Doordat wij in onze ontwikkelingen de focus leggen op het gebruik zijn wij in staat om vanaf het eerste initiatief de mogelijkheden van verbruiksreductie en -compensatie in onze projecten te verwerken.

In de huidige markt worden nog steeds kale huur en kosten koper prijzen gehanteerd. Uiteindelijk is alleen de Total Cost of Living (de kosten van gebruik) van huisvesting belangrijk. De technologie maakt het inmiddels mogelijk dat de kosten voor het verbruik binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden, mits de juiste combinatie van duurzame oplossingen gekozen wordt. Met de stijgende prijzen voor eindige energiebronnen zoals olie duurt het niet lang voordat investeringen voor duurzame energie economisch het verschil gaan maken. Op de korte termijn zijn er mogelijkheden als de milieu-investeringsaftrek (MIA).

CUSTOM Property Solutions richt zich niet voor niets op het hergebruik van bestaand vastgoed. De Lyfe Cycle Analyse (LCA) van bestaand vastgoed wint het vrijwel altijd van nieuwbouw. Wij staan voor een duurzame samenleving. Om onze klanten goed te kunnen adviseren zijn en blijven wij op de hoogte van ontwikkelingen als Het Nieuwe Werken, ontwikkeling van duurzame technieken en classificatiemethoden als BREEAM en GreenCalc.
CUSTOM Property Solutions BV | Koningin Julianalaan 37 | 2273 JA Voorburg | M +31 (06) 111 023 04 | info@customps.nl